Poul Agger

Poul Agger, maler grafiker, billedhugger. Født 1936 i København. Uddannet hos Mogens Andersen på Statens Museum for Kunsts Malerskole. Påvirket at amerikansk pop art, og alligevel helt unik i sit udtryk.
”Poul Aggers værker er kendetegnet ved stærke kontraster - en koloristisk palet, der går fra varme til kølige farver – og som motivmæssigt, idet han spænder mere maskinagtige former op mod blævrende amøbeformer, også kan minde om botaniske forekomster, selv om de undertiden har ansigter. Formerne og figurerne danser på fladen og synes leget frem med et smil på læben. De optræder på en monokrom baggrund, som regel sort, hvid, grå eller blå. De kan undertiden minde om et hemmeligt tegnalfabet, der har en skjult eller glemt dagsorden. Poul Aggers poetiske arbejder er popagtige og fladt malet - uden spor af håndens bevægelser i malingen.”

Poul Agger arbejdede tidligt med grafikken og har her især koncentreret sig om det sort/hvide linoleumstryk, og fra 1980'erne desuden om serigrafiet, hvor motivet ligesom i maleriet synes frit svævende i universet.
Ved siden af maleriet arbejder han i højere og højere grad med stentøjs skulptur, og med den samme legende vitalitet - og humor - som i maleriet. Dels som væghængte masker og relieffer dels som stående figurer i varierende størrelse og sprudlende formsprog. Farve og form indgår en nærmest symbiotisk forbindelse. Poul Agger elsker leret og ynder at sidde ude og modellere i sommerhalvåret, og arbejder derefter med maling af figurerne og ved stafelliet i vinterhalvåret fra sin bolig og arbejdsplads i Ateliérhusene i København.
Større udsmykningsopgaver bl.a. gavlmalerier i Brande 1968, Skulpturen ”Muldmand” i Øregaardsparken 1979
Poul Agger er senest portrætteret i dokumentarfilmen ”Poul Aggers Hemmelige Alfabet” 2021.

Ulla Hjorth Nielsen
Kilde: Lisbeth Bonde

Poul Agger

”Poul Aggers Hemmelige Alfabet” 2021.

Kode: Agger

Grønnemose Allé 47
2400 Kbh NV
Email
poulaggerkunst@gmail.com
Tlf.
+45 24 41 21 27
CV (pdf) (64.51 KB)